Opleidingstraject en netwerk van wandelcoaches


Twee concrete initiatieven zitten in de pijplijn. Dit najaar start Natuurinvest met een pilootopleiding voor wandelcoaches. In 2018 volgt er een tweede opleidingstraject en brengt Natuurinvest zelfstandige wandelcoaches in een netwerk. In een latere fase introduceert de organisatie wandelcoaching ook bij het grote publiek.

Relaxter problemen aanpakken


Vormingsmedewerker van Natuurinvest Patrick De Bodt legt uit waarom: “Om drie redenen wil Natuurinvest wandelcoaching stimuleren. Ten eerste omdat mensen zich veel meer ontspannen in een groene omgeving. Naast elkaar wandelen is ook minder confronterend dan wanneer je in een kantoortje tegenover elkaar zit. Ten tweede symboliseert de wandeling het traject dat je aflegt, van waar je staat naar waar je naartoe wilt. Letterlijk vooruitbewegen stimuleert het denken en voelen. Een derde reden is dat de natuur een inspiratiebron is, het is een metafoor voor het leven. Je leert omgaan met de seizoenen in je leven en komt op kruispunten waar je keuzes moet maken. Met wandelcoaching pak je te nemen beslissingen gefocust aan.”

Ben jij een wandelcoach en zie je zo’n samenwerking met Natuurinvest wel zitten? Neem dan contact op met Patrick De Bodt via 0492 15 93 14 of patrick.debodt@vlaanderen.be.

Eind 2017 start Natuurinvest met een opleidingstraject voor wandelcoaches.


Wat doet Natuurinvest?


In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos vermarkt Natuurinvest producten en diensten uit de Vlaamse natuur. De organisatie heeft vier hoofdactiviteiten:

  • Kenniswebsite Ecopedia: Ecopedia is het kennisplatform over natuur-, groen- en bosbeheer.
  • Houtverkoop: Natuurinvest organiseert de jaarlijkse openbare verkoop van hout uit domeinbossen van het agentschap.
  • Vastgoedconcessies via Natuurlocaties.be: het agentschap stelt bijzondere gebouwen en locaties ter beschikking voor evenementen, fotoshoots en filmopnames.
  • Opleidingsinstituut Inverde: Inverde is de Vlaamse marktleider voor opleidingen over natuur-, groen- en bosbeheer – voor professionals én particuliere natuurliefhebbers.

Wil jij ook investeren in de natuur? Kijk op www.natuurinvest.be.